Koszykówka. Rusz w trasę z Suzuki I ligą [SKŁADY DRUŻYN 2020/21]
Zetkama Doral Nysa Kłodzko
Miejsce w poprzednim sezonie: 12
Obiekt: Hala OSiR, ul.Kusocinskiego 2, Kłodzko
Pojemność: 600 miejsc
Kontakt: tel. 748672500, mail mks_nysa_klodzko@interia.pl
Ceny biletów: Jednorazowy 15 zł, karnet 150 zł (kwoty minimum, w formie darowizny)
Media: Strona internetowa | Facebook | Twitter
Skład:
PG: Tomasz Ochońko*/Marcin Kowalski/Jakub Bernecki/Patryk Zenner
SG: Maksym Rogalewski/Artur Szymański/Norbert Ziółko
SF: Rafał Wojciechowski/Michał Weiss/Krzysztof Krajniewski/Michał Krawiec*/Maciej Krakowczyk/Daniel Dawdo/Marcin Jeziorowski
PF: Karol Nowakowski/Paweł Nowicki
C: Jarosław Bartkowiak
Trener: Jarosław Krysiewicz
Asystent: Rafał Wojciechowski
Jarosław Krysiewicz: - Po 13 latach wracam do Kłodzka. Jestem na zupełnie innym etapie swojej kariery. Poprzednim razem, byłem dopiero na jej początku, a teraz patrzę już na to zupełnie inaczej. Cieszę się, że udało się dogadać. Wiem jedno, że może drużyna nie ma wielkiego budżetu, ale klub jest wypłacalny, a po moich ostatnich przejściach to było dla mnie bardzo istotne. Ludzie, którzy kilka lat temu byli w klubie, są w nim nadal, organizacja funkcjonuje bez zarzutów. To specyficzne miejsce. Klub nie ma długów, ale są sztywne, pewne reguły finansowe, zawodnicy nie są zbierani z całej Polski, tylko opieramy się na koszykarzach, którzy są w pobliżu, chcą grać w koszykówkę i są ambitni. Myślę, że udało nam się zebrać ciekawą ekipę.
Cel? Na razie przyglądamy się jak będziemy funkcjonować, musimy się dotrzeć. Ale z pewnością, ja będę chciał iść za marzeniami, a są nim play-offy. Zawsze mówię, że gramy w rozgrywkach, w których gra się o mistrzostwo I ligi - więc gramy o mistrzostwo.
Wskazówki
Kolejność alfabetyczna. Informacje i zdjęcia aktualizowane na bieżąco.
* Kontrakt rozwiązano w trakcie sezonu.
Obserwuj @Pamela_Wrona
Zobacz także: QUIZ: Jak dobrze znasz pierwszą ligę? Rozwiąż quiz i sprawdź swoją wiedzę
QUIZ. Suzuki I liga. Sprawdź swoją wiedzę!
-
grubas ket Zgłoś komentarzprzygotowania.