Gwiazdor Albańczyków zaskoczył wypowiedzią po meczu

PAP/EPA / Leszek Szymański / Na zdjęciu od lewej: Robert Lewandowski i Elseid Hysaj
PAP/EPA / Leszek Szymański / Na zdjęciu od lewej: Robert Lewandowski i Elseid Hysaj

- Nie zasłużyliśmy na stratę bramki, bo graliśmy wtedy lepiej od Polaków - zaskoczył po porażce z Biało-Czerwonymi (0:1) obrońca reprezentacji Albanii Elseid Hysaj.

Wielki zawód mogli poczuć kibice reprezentacji Albanii po końcowym gwizdku meczu z Polską w Tiranie. Gospodarze, dla których był to jeden z najważniejszych meczów w historii i który mógł ich bardzo przybliżyć do baraży w walce o udział w mistrzostwach świata, przegrali 0:1 (0:0).

Drużyna Paulo Sousy nie dała się stłamsić gospodarzom, zagrała znakomicie w obronie i wykorzystała jedną z kilku stworzonych sytuacji. Gola na wagę zwycięstwa strzelił w 77. minucie Karol Świderski.

Choć triumf Biało-Czerwonych jest zasłużony, inne zdanie na ten temat ma Elseid Hysaj, obrońca reprezentacji Albanii i Lazio Rzym.

ZOBACZ WIDEO: Łukasz Fabiański żegna się z reprezentacją Polski. Prezes PZPN wskazał ulubioną interwencję bramkarza

- Polacy nas skarcili, ale nie zasłużyliśmy na to. Uważam, że graliśmy wtedy lepiej od nich. W ogóle zagraliśmy najlepszy mecz w całych eliminacjach, graliśmy bardzo dobrze - ocenił dość niespodziewanie 27-latek.

- Nie mam wątpliwości, że nasza drużyna będzie nadal się rozwijać - dodał.

Przypomnijmy, że po golu Karola Świderskiego spotkanie w Tiranie zostało przerwane na kilkanaście minut przez skandaliczne zachowanie miejscowych chuliganów, którzy obrzucili reprezentantów Polski butelkami i zapalniczkami.

Po ośmiu kolejkach eliminacji do MŚ w Katarze Albania zajmuje trzecie miejsce w tabeli grupy I z dorobkiem 15 punktów. Do Polaków tracą dwa punkty, a czeka ich jeszcze m.in. wyjazdowe starcie z Anglią.

Z kolei Biało-Czerwoni najpierw zagrają na wyjeździe z Andorą, a na zakończenie eliminacji u siebie z Węgrami. Dwa zwycięstwa zapewnią nam baraże.

Zobacz co piszą albańskie media po skandalu w Tiranie--->>>

Źródło artykułu: