- To jest najlepsze mięso, jakie jadłem w Europie - powiedział "Super Expressowi" Paweł Fajdek, który obecnie przebywa w portugalskim Monte Gordo, gdzie przygotowuje się do nowego sezonu.
Aktualny mistrz świata w rzucie młotem podczas zgrupowania polubił wypady do restauracji El Colesterol, gdzie serwują "secreto". Jest to danie mięsne przygotowywane na grillu, którego głównym składnikiem jest fragment mostka z iberyjskich świń. - Czarna iberyjska świnia dodaje Pawłowi Fajdkowi siły- komentuje tabloid.
28-letni miotacz planuje zostać w Portugalii do 11 marca i wystąpić w zawodach w Leirii, gdzie odbędzie się Zimowy Puchar Europy w rzutach. Co ciekawe, w Monto Gordo Polak trenuje na rzutni, którą... sam wymurował!
- Koło było źle przygotowane i poprosiliśmy o jego poprawę. Ale że Portugalczycy mieli z tym problem, sam wziąłem się do roboty. Przydały się praktyki w technikum budowlanym. Zresztą w mieszkaniu, w którym obecnie mieszkam, także wiele rzeczy udało się zrobić własnymi rękami - zdradził Fajdek.
Główną imprezą sezonu 2018 dla naszego specjalisty w rzucie młotem będą mistrzostwa Europy, które odbędą się w dniach 7-12 sierpnia na Stadionie Olimpijskim w Berlinie.
ZOBACZ WIDEO Paweł Fajdek: Nie tak powinien wyglądać idealny sezon. Mam nadzieję, że wszystko przede mną