Oceniamy stawkę Grand Prix: Przed kontuzją był innym zawodnikiem

Zdjęcie okładkowe artykułu: WP SportoweFakty / Tomasz Sieracki / Na zdjęciu: Jacek Gajewski za plecami Chrisa Holdera
WP SportoweFakty / Tomasz Sieracki / Na zdjęciu: Jacek Gajewski za plecami Chrisa Holdera
zdjęcie autora artykułu

W sobotę 13 maja na PGE Narodowym odbędzie się druga runda cyklu Speedway Grand Prix. Przed tymi zawodami bierzemy pod lupę wszystkich zawodników, wskazując ich słabe i mocne punkty. Przedstawiamy sylwetkę Chrisa Holdera.

W tym artykule dowiesz się o:

Poszczególne parametry przedstawione są w skali szkolnej: od 1 do 6. Oceny Chrisa Holdera podjął się Wojciech Dankiewicz.

***

[b]

DOŚWIADCZENIE: 5,5. [/b]Trudno dać byłoby mu niższą notę, skoro ma już na koncie tytuł mistrza świata. To zawodnik o ogromnym potencjale i dobrze by było, gdyby udało mu się potwierdzić to w tym sezonie. W ostatnich latach wypadał dość blado. TECHNIKA: 5,5. Zawsze ceniłem sobie pod tym względem tego zawodnika. Chris ma świetną technikę, choć mam wrażenie, że nie jeździ już tak agresywnie - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Przystopowały go prawdopodobnie kontuzje.

ZOBACZ WIDEO Dlaczego Sparta nie namówiła Sławomira Kryjoma? Menedżer podaje powód

JAZDA NA DYSTANSIE: 5. Będzie, tak jak do tej pory, skuteczny na dystansie, ale pod warunkiem, że odnajdzie moc swoich silników. MOMENT STARTOWY: 5,5. Holder jest jednym z lepszych startowców, więc sądzę, że nota ta nie jest przesadzona. PSYCHIKA: 4,5. Pozbierał się po trudnych wydarzeniach. Po pierwsze sam zmagał się z urazami, a po drugie przeżywał to, co stało się z jego przyjacielem, Darcym Wardem. Gdzieś w środku te trudne wydarzenia mogą jeszcze w nim siedzieć, aczkolwiek stara się tego po sobie nie pokazywać. FORMA: 4. Chris jest jednym z tych zawodników, którzy nie najlepiej weszli w ten sezon. Wszyscy przypuszczamy, że chodzi o kwestie sprzętowe. Zobaczymy jaka będzie reakcja tunerów. Na razie trudno byłoby dać Chrisowi wyższą ocenię niż 4. Suma punktów Chrisa Holdera: 30

Źródło artykułu: