Nusret Gokce to turecki kucharz, rzeźnik i właściciel sieci ekskluzywnych restauracji Nusr-Et, które specjalizują się w przygotowywaniu steków i burgerów. Jego unikalny sposób doprawiania potraw zyskał międzynarodowe uznanie, a media społecznościowe uczyniły go globalną ikoną. Gokce prowadzi lokale w takich miastach jak Dubaj, Nowy Jork, Mykonos czy Londyn, które odwiedzają najwięksi celebryci.
Wśród gości jego restauracji nie brakuje sportowych sław, w tym piłkarzy takich jak Neymar, czy Kylian Mbappe. Do ekskluzywnego grona jego gości należy także m.in. aktor Leonardo DiCaprio. Jego menu oferuje dania w wysokiej cenie, w tym stek pokryty 24-karatowym złotem, który kosztuje aż 2000 euro za porcję.
W przeszłości w lokalu Gokce gościł również Robert Lewandowski, który zarejestrował swoją wizytę na wideo, choć w przeciwieństwie do Francka Ribery'ego nie wybrał drogiego steka ze złotem. Polski piłkarz określił swoje doświadczenie jako "unikatowe".
ZOBACZ WIDEO Sajfutdinow: Dostaję sygnały, że władze FIM i GP chcą mojego powrotu do mistrzostw świata
Ostatnio do restauracji Nusr-Et w Doha wybrali się też zawodnicy KS Apatora Toruń, brązowego medalisty żużlowej PGE Ekstraligi. Robert Lambert, Patryk Dudek i Emil Sajfutdinow skorzystali z jesienno-zimowej przerwy, aby spróbować dań przygotowanych przez Salt Bae. Ten pierwszy nie ukrywał żalu, że nie nagrał Salt Bae, gdy mówił iż chciałby spróbować swoich sił na żużlu. Dodajmy, że dla Brytyjczyka nie była to pierwsza wizyta w słynnej restauracji.
Mimo że opinie na temat jego lokali są zróżnicowane, imperium Gokce wciąż cieszy się sporym zainteresowaniem. W tej chwili posiada on ponad 30 restauracji na całym świecie.