Cesare Prandelli chwali Krzysztofa Piątka. "To nowoczesny napastnik"

Zdjęcie okładkowe artykułu: Newspix / Na zdjęciu: Krzysztof Piątek
Newspix / Na zdjęciu: Krzysztof Piątek
zdjęcie autora artykułu

Krzysztof Piątek w meczu pomiędzy AS Roma i Genoa CFC (3:2) zdobył swoją dwunastą bramkę w tym sezonie Serie A. - To nowoczesny napastnik - chwali Polaka jego klubowy trener, Cesare Prandelli.

Po raz kolejny Krzysztof Piątek popisał się strzeleckim instynktem. W 17. minucie polski napastnik zdobył gola dla Genoa CFC. Był wyróżniającym się zawodnikiem swojego klubu i choć rozegrał dobre spotkanie, to jego zespół przegrał 2:3. Genoa CFC dwukrotnie obejmowała prowadzenie, ale musiała uznać wyższość wyżej notowanego przeciwnika.

Z postawy Piątka zadowolony jest trener zespołu z Genui. Cesare Prandelli pochwalił zarówno naszego rodaka, jak i Christiana Kouame. - To nowocześni napastnicy, którzy mają świetne umiejętności w polu karnym. Kouame musi jeszcze poprawić swoją technikę - powiedział o napastnikach Prandelli.

Szkoleniowiec żałował, że Genoa CFC nie odniosła wygranej, która poprawiłaby sytuację w tabeli. - Szkoda, to był dobry mecz, nawet jeśli popełniliśmy błędy techniczne. Musimy starać się znaleźć równowagę i musimy być bardziej ostrożni, zwłaszcza w obrębie pola karnego. Stworzyliśmy wiele sytuacji, ale brakowało nam zakończenia akcji - dodał Prandelli.

- Przegraliśmy przez stratę gola dwadzieścia sekund przed końcem pierwszej połowy. Nie można popełnić takiego błędy kilka chwil przed zakończeniem - ocenił Prandelli, który dodał, że z wielkim entuzjazmem wrócił do pracy trenerskiej. - Mamy dobry zespół i możemy uzyskiwać satysfakcjonujące wyniki - dodał trener Genoa CFC.

Zespół Krzysztofa Piątka zajmuje 16. miejsce w tabeli Serie A i na swoim koncie ma 16 punktów. Polak z dorobkiem 12 goli jest najlepszym strzelcem włoskiej Serie A. O jedno trafienie wyprzedza Cristiano Ronaldo.

ZOBACZ WIDEO: Przeciętne derby Turynu. Kuriozalny karny zdecydował o zwycięstwie Juventusu [ZDJĘCIA ELEVEN SPORTS]

Źródło artykułu: