Kay Adams jest świetnie znana wśród kibiców najlepszej ligi futbolu amerykańskiego NFL. Dziennikarka o polskich korzeniach pracuje w stacji NFL Network, która w całości poświęcona jest tym rozgrywkom. W telewizji prowadzi codzienny program "Good Morning Football". W ostatnim odcinku postanowiła pokazać widzom, jak robi się... pierogi.
Dziennikarka wzięła do jednej z polskich restauracji w Chicago zawodnika Chicago Bears - Zacha Millera, któremu zademonstrowała proces tworzenia ruskich pierogów. Swojego gościa nauczyła nawet zwrotu "cześć". A pierogi? Sam gracz nie spodziewał się, że mogą tak fantastycznie smakować.
Zobacz materiał:
Two things I love about MY CHICAGO?
— Kay Adams (@heykayadams) 7 listopada 2018
The @ChicagoBears
Pierogi
Check out my Polish cooking lesson with @ZMiller86! #DaBears pic.twitter.com/EjQPimd4jb
Adams otwarcie mówi o swoich polskich korzeniach. Jej babcia mieszka w okolicy Krakowa i kiedyś właśnie to miasto proponowała jako miejsce do rozegrania... Super Bowl. Dziennikarka zasłynęła również krótkim komentarzem w języku polskim akcji z meczu NFL.
ZOBACZ WIDEO Atalanta dwukrotnie pokonała Skorupskiego i wygrała trzeci raz z rzędu [ZDJĘCIA ELEVEN SPORTS]