Urodzinowy obiad Żyły. Na stół "wjedzie" kultowe warzywo polskich skoczków

 / Fot. Krzysztof Porębski
/ Fot. Krzysztof Porębski

Papryka marynowana stała się hitem w polskiej kadrze skoczków narciarskich. Nawet w domach nie potrafią się bez niej obejść, co potwierdza najnowsze zdjęcie Piotra Żyły.

W tym artykule dowiesz się o:

Skąd ostatnio tak rewelacyjna forma polskich skoczków narciarskich? Największa w tym zasługa trenera Stefana Horngachera. Biało-Czerwoni jednak znaleźli jeszcze jedną receptę na sukcesy, którą podpatrzyli u braci Prevców.

To papryki marynowane, które od kilku tygodni zawsze towarzyszą naszym skoczkom. Piotr Żyła w wywiadach zawsze podkreśla, że to dzięki nim tak dobrze skacze.

Okazuje się, że "Wewiór" stał się wielkim fanem tego warzywa. Zdradził fanom, że to właśnie z nich zamierza przygotować urodzinowy obiad.

- Tak że tak zastanawiam się, co by tu na obiad zrobić? I chyba zrobię gotowaną paprykę marynowaną z sosem z papryki marynowanej i z dodatkiem z papryki marynowanej;-) produktów powinno mi wystarczyć:-P (pisownia oryginalna).

Piotr Żyła 16 stycznia obchodzi 30 urodziny. Wierzymy, że w najbliższych konkursach dalej będzie imponować formą.

ZOBACZ WIDEO #dziejesiewsporcie: niecodzienni goście w Arsenalu. Zobacz, co wyprawiali z piłkarzami

Komentarze (3)
avatar
yes
16.01.2017
Zgłoś do moderacji
0
2
Odpowiedz
Nie mają już o czym SF i Żyła pisać?
Jutro będą reklamować telefony, czapki i jakieś wycieczki ... 
avatar
Marek Kawiecki
16.01.2017
Zgłoś do moderacji
2
0
Odpowiedz
Zrób paprykę marynowaną z papryką marynowaną w papryce marynowanej.