Babilon MMA 18. Potężni "ciężcy" wyjdą do klatki. Paweł Dziuba vs Maciej Smokowski w karcie

Materiały prasowe / Piotr Duszczyk/boxingphotos.pl / Gala Babilon MMA
Materiały prasowe / Piotr Duszczyk/boxingphotos.pl / Gala Babilon MMA

Mają imponujące warunki fizyczne, mierzą po 194 cm i łącznie ważą ok. 220 kg. 27 listopada na gali Babilon MMA 18 w studiu telewizyjnym zmierzą się Maciej Smokowski (0-0) i Paweł Dziuba (1-1).

W tym artykule dowiesz się o:

32-letni Maciej Smokowski na co dzień trenuje w stołecznym klubie Bare Knuckle Serafin. Jego debiut pięściarski miał miejsce 31 lipca podczas Babilon Fight Night: Live in Studio. W pojedynku w boksie olimpijskim Maciej Smokowski wygrał wtedy z Konradem Nowakowskim z KS Raszyn.

- Za moje przygotowania odpowiada trener Tomasz Piłatowicz i uzupełnia go Maciej Skupiński. Organizują oni odpowiednich sparingpartnerów - powiedział rozpoczynający starty w MMA Smokowski. Zawodnik z Warszawy waży 102 kg, a więc 15 kg mniej od swojego najbliższego rywala.

26-letni Paweł Dziuba debiutował w boksie na gołe pięści. Ale większe doświadczenie ma w MMA, które trenuje od października 2017 roku. - Jestem mistrzem i wicemistrzem Polski oraz mistrzem Europy ALMMA. Moja najlepsza walka, z której jestem bardzo dumny, to pojedynek w formule semi pro, który wygrałem po 50 sekundach przez TKO - przyznał reprezentant MMA Fight Club Nowe Miasto nad Pilicą. Na co dzień trenuje z Hubertem Wójcikiem, ale jeździ też do Warszawskiego Centrum Atletyki.

Maciej Smokowski znacznie krócej trenuje MMA, ale podobnie jak Paweł Dziuba jest wojownikiem i z pewnością kibica zobaczą twardy, zacięty bój w wadze ciężkiej. Z kolei "Bizer" trenował piłkę nożną i grał w lokalnym klubie na pozycji bramkarza, jednak jego największą sportową miłością była koszykówka.

Zobacz także:
-> Hughie Fury: Spodziewam się trudnej walki z Mariuszem Wachem
-> KSW 56. Robert Ruchała: Jeszcze parę dni nie będę mógł spać!

ZOBACZ WIDEO: KSW 56. "Klatka po klatce" (on tour). Soldić rzucił wyzwanie Mamedowi. Szef KSW odpowiada!

Źródło artykułu: