Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy spotykamy się z rodziną i przyjaciółmi, ale też zasiadamy przy suto zastawionym stole. Nawet osobom, które dbają o linię, trudno odmówić spróbowania wszystkich dań. A co dopiero mają powiedzieć piłkarze, którzy jak wiadomo, muszą szczególnie dbać o to, aby przed okresem przygotowawczym zbytnio nie przytyć?
[ad=rectangle]
Rady dla zawodników ma Tomasz Leśniak, kucharz reprezentacji Polski. - Wszystko jest dla ludzi, wszystkiego można spróbować, ale oczywiście powinniśmy mieć w tym umiar. Wiadomo, że niektóre produkty, na przykład kapusta, nie należą do najlżejszych. Wigilia to jednak ryby, a ich nigdy za wiele. Zachęcam wszystkich reprezentantów do jedzenia ryb, ponieważ są bardzo zdrowe i zawierają bardzo ważne składniki odżywcze. Istotne, by ryb nie zabrakło na naszym wigilijnym stole, a można je przecież przygotować przecież na wiele atrakcyjnych sposobów - mówi Leśniak na łamach laczynaspilka.pl.
- Najważniejsze jednak, by do przygotowanych potraw podejść z odpowiednim umiarem - podkreśla.
Źródło: laczynaspilka.pl