Enfusion Talents nabiera rozpędu. Tym razem gala w Niemczech

Materiały prasowe / Fightklub / Kickboxing Talents
Materiały prasowe / Fightklub / Kickboxing Talents

W najbliższą sobotę trzecia na przestrzeni ostatniego miesiąca gala spod znaku Enfusion. Po widowiskach w Zwolle i Antwerpii tym razem czołowi kickboxerzy rywalizować będą w niemieckim Ludwigsburgu. Na żywo w Fightklubie od godz. 19.00.

Choć Enfusion wywodzi się z Holandii, a swoje gale organizuje w różnych zakątkach nie tylko Europy, ale i świata, dopiero po raz drugi gości u swoich wschodnich sąsiadów. I to po blisko trzyletniej przerwie, w Niemczech odbyła się bowiem do tej pory tylko jedna gala – w październiku 2014 roku w Merseburgu. Teraz Enfusion znów pojawi się tuż za naszą zachodnią granicą.

W Ludwigsburgu zaplanowano łącznie siedem pojedynków, tradycyjnie wszystkie odbędą się na dystansie trzech trzyminutowych rund. Show zdominowane zostanie przez rodzimych fighterów, nie zabraknie jednak również zawodników z innych krajów – Włoch, Kazachstanu, Albanii, Łotwy i Portugalii.

Gala rozpocznie się pojedynkiem w wadze do 72,5 kilograma pomiędzy Cihadem Akipą i Arturem Schererem. W następnej walce, w limicie do 85 kilogramów, zmierzą się Portugalczyk Juri De Sousa z Arturem Gorlovem z Łotwy, a tuż po nich w ringu zamelduje się dwóch Niemców, Hassan Brandt oraz Kevin Botz (w wadze do 75 kilogramów). Reprezentant gospodarzy rywalizował będzie też w kolejnym pojedynku – w kategorii ciężkiej Andre Schmeling skrzyżuje rękawice z Albańczykiem Rinorem Latifajem.

Drugą część show w Ludwigsburgu otworzy walka w limicie do 70 kilogramów, w której zmierzą się Tim Muller z Leo Bönnigerem. Następne starcie to konfrontacja Yuriego Gentile z Alexandrem Eppem (waga do 63 kilogramów) oraz wieńczący całą galę pojedynek w limicie do 80 kilogramów pomiędzy Sergejem Braunem i Ramonem Kublerem.

Enfusion Talents w Ludwigsburgu w sobotę 7 października o godz. 19.00 na żywo wyłącznie w Fightklubie.

ZOBACZ WIDEO: Niecodzienne zakończenie gali w Kickboxing Talents

Źródło artykułu: