Gwiazda jednak zagra z Realem Madryt. Oficjalnie: czerwona kartka anulowana

Getty Images / Aitor Alcalde / Antony otrzymał czerwoną kartkę w meczu z Getafe
Getty Images / Aitor Alcalde / Antony otrzymał czerwoną kartkę w meczu z Getafe

W niedzielę 23 lutego Real Betis pokonał 2:1 Getafe w meczu ligowym. Spotkania nie dokończył Antony, który został ukarany czerwoną kartką w doliczonym czasie gry. Jego klub postanowił odwołać się od tej decyzji arbitra.

W tym artykule dowiesz się o:

Komitet Dyscyplinarny Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej przychylił się do odwołania Realu Betis i anulował czerwoną kartkę Antony'ego. Oznacza to, że zawodnik będzie mógł wystąpić w sobotnim (1.03) meczu przeciwko Realowi Madryt.

Klub z Sewilli argumentował, że sędzia Alberola Rojas popełnił błąd, opisując faul jako "wejście od tyłu z nadmierną siłą". W odwołaniu przedstawiono dowody wideo, które pokazały, że piłkarz nie miał zamiaru faulować i ledwie dotknął rywala.

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: Sergio Ramos bożyszczem fanów. Szalona radość

Komitet Dyscyplinarny uznał, że materiały przedstawione przez Betis wskazują na pomyłkę w protokole sędziowskim. Dzięki tej decyzji Antony uniknął pierwszej w karierze dyskwalifikacji za bezpośrednią czerwoną kartkę.

Zachowanie Brazylijczyka w meczu z Getafe było bardzo nieodpowiedzialne. W doliczonym czasie gry wykonał ostry wślizg od tyłu na połowie rywala (więcej TUTAJ).

Antony jest wypożyczony do Betisu z Manchesteru United i w Hiszpanii prezentuje niezłą formę. W La Lidze rozegrał do tej pory cztery spotkania, w których zdobył dwie bramki i zaliczył dwie asysty.

Komentarze (0)
Zgłoś nielegalne treści